2011. december 11., vasárnap

Cikkek a videóönéletrajzról

A héten több cikk is megjelent a Video CV technikáról. Többnyire a http://jobline.hu/ cikkét vette át a HVG , az http://www.ugyvezeto.hu, és a humanpolitika.hu, a belföld hírfal és a magyarorszagon.hu oldalak.

Egy részlet a cikkből:
"A videó-önéletrajz hívei szerint a felvétel egyértelműen bizalmat épít munkáltató és álláskereső között. Az adott pozíciót meghirdető cég szakembere azonnal határozott következtetéseket vonhat le a jelölt beszédéből, fellépéséből, kinézetéből. Legfontosabb persze az, hogy legyen mondanivalója a pályázónak. Egy-két perc csupán arra elég, hogy az álláskereső kiemelje a legjelentősebb lépcsőfokokat szakmai pályafutásából. Természetesen a jelentkezőnek oda kell figyelnie a megjelenésére, így öltözetének illeszkednie kell az adott cég profiljához, csakúgy, mint a személyes interjú alkalmával. Az álláskeresőnek a videó-önéletrajzban mindenképp összeszedettnek kell lennie, de legfőképp magabiztosságot kell sugároznia."


Az itt leírtakkal teljesen egyeznek az általunk forgatott videóönéletrajzok tapasztalataival.
Két dologban eltér a véleményünk: a házilag készült Video CV, és hogy pótolja-e a videóönéletrajz a hagyományosat.

Nem hisszük, hogy pótolja a hagyományos, e-mail-en küldött önéletrajzot, viszont nagyon ki tudja egészíteni. Azoknak szoktuk javasolni, akik pl. a portfóliójukat akarják bemutatni, és valóban a külföldre készülőknek is jó. Az sem feltétlen jó ötlet, hogy majd házilag megcsináljuk - nagyon vissza is tud ütni, ha nem profi, felkészült anyag megy ki.
Emlékeztetőül: itt találhattok a blogunkon elemzéseket Video Cv-kről:
Ez szól pl. a portfólió típusúról:
itt megy home-made, bár ez inkább vicc, de szerintem jól rávilágít, miért ne fogjunk egyedül hozzá:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése