2011. december 5., hétfő

Egy kis külföldi kitekintés: Önéletrajz trendek

Nézzünk körül egy kicsit, hogy milyen új trendek vannak az álláskeresésben.

Az alábbiakban egy angol nyelvű cikkből idézek, utána egy gyors fordítás félét is betűzök, mely kifejezetten a Video Cv-re vonatkozik (kiemelés tőlünk).

Idézet a cikkből:
"Resume Trends You Should Know
(...)
A video resume. You can make a video resume at websites such as BriteTab.com, OptimalResume.com, InterviewStudio.com, and ResumeBook.tv – or you can simply make your own. You can store a video resume at sites such as Vimeo or YouTube. It makes sense to provide a video resume if you are applying for a job where charisma is important, such as a job in sales, or a job where creativity is important, such as a job in marketing. 
Don’t send out a video resume, however, unless the video and audio quality are stellar – or you may do more harm than good. "

és a fordítás:

"A videóönéletrajz: Videóönéletrajzot készíthet olyan oldalakon, mint BriteTab.com, OptimalResume.com, InterviewStudio.com és ResumeBook.tv - vagy egyszerűen elkészítheti a sajátját. Videóönéletrajzokat tárolhat olyan oldalakon, mint Vimeo vagy YouTube. Érdemes beadni egy videóönéletrajzot, ha olyan állásra pályázik, ahol karizmatikus ember kell (mint pl. értékesítő) vagy olyan állásra, ahol fontos a kreativitás (pl. marketing). Ne küldjön videóönéletrajzot, ha kép/hangminőség nem jó, mert több kárt okozhat, mint hasznot."


Korábban már hivatkoztunk a Nők Lapja Cafén megjelent cikkre, ahol látható a különbség a home-made és a professzionális Video Cv között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése