2011. november 30., szerda

Videó önéletrajz elemzés VII. - A furi

A következő videó önéletrajzzal kapcsolatban vegyesek az érzéseink - egyszerűen furi. Vajon miért?
Íme:



A kezdés szokatlan: felirat, egy kicsit túl hangos zene - viszont rögtön ott a kontakt.
Az ötlet, hogy az első fél percben az állásra jelentkező fickónak csak a hátával ismerkedhetünk meg - miközben egy női hang mond egy mondatott, és feliratot látunk - akár eredeti ötlet is lehetne.
Vannak jó ötletnek induló elemei: a fejezetekre bontás, vagy a feliratozás a fickó feje fölött, miközben beszél. Mégis az összkép amatőr:
  • a színek a feliratokon nem harmonikusak a ruha színeivel; 
  • a zene ugyan egyre drámaibb a film előrehaladásával - de ettől kevésbé hallható a szöveg; 
  • az eszközök használata is jó lehetne - de inkább töredezetté teszi a folyamatot;
  • a felirat helye a kép tetején hiányérzetet okoz, mikor épp nincs feliratozva, hiszen a kamerafókusz nem változik, ettől azonban laposnak hat a kép, felirat nélkül..
Az interjúztató párbeszéd jelleget kölcsönöz a Video CV-nek, amitől kicsit az élő állásinterjúra emlékeztet.
A célok meghatározását a videó önéletrajz elejére kellene tenni, hogy a HR-es rögtön el tudja helyezni a területet, ahol a jelentkező keres állást. A célok közé megemlíteni, hogy "felnőni" (grow up), nem túl szerencsés - munkáltatók többnyire kedvelik a  már felnőtt  álláskeresőket, hacsak nem diákmunkáról van szó, de akkor inkább így fogalmaznám. Szép viszont, hogy a végén leírja a "karrier-tervet": a cégen belüli fejlődést, illetve nagyszerű az aktivitásra késztetés: Don't forget to contact me!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése