2011. november 25., péntek

Videó önéletrajz elemzések V. - A kültéri felvétel

A következő példánk szintén külföldi: Quentin Veit Video CV-je.


Az ismétléseket elkerülendő eztán csak azokat az elemeket emeljük ki, amik eltérnek, fontosak, vagy éppen kerülendőek. Fontos hozzátenni, hogy a videó önéletrajzok elemzésének célja, hogy tanuljunk a bátor kísérletezőktől. A pozitív példákból éppúgy lehet profitálni, mint a hibákból, vagy a fejlesztendő területekből. Ne feledjük: a Video CV módszer nagyon új, kísérleti stádiumban van még, rohamosan fejlődik. Ami ötlet tegnep még eredetei volt - talán holnapra el is avul...

Visszatérve a főmenübe, Quentin Veit érdekes önéletrajzához: az ötlet, hogy több helyszínen forgassunk, alapvetően jó. Az egyik nehézség, hogy ha a hangot és képet egyszerre vesszük fel külterületen, vagy amatőr kamerával dolgozunk, nagy lesz a háttér zaj. Az autóvezetős ötlet sem rossz - csak így nem néz a kamerába, a szemkontaktus felvétele a hallgatósággal pedig nagyon fontos!

 Nagyszerű ötlet viszont a felvétel, ami munka közben mutatja az álláskeresőt, miközben az alámondással arról beszél, hogy mindig is mérnök szeretett volna lenni.
A vége viszont összecsapott, amatőrré teszi, és leszűkíti a felhasználhatóságot azzal, hogy egyetlen  cégre hegyezi ki a szöveget, nem pedig egy területre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése