2011. november 20., vasárnap

Videó önéletrajz elemzések I. - A legismertebb: Matthew Epstein

Az első, és egyben legismertebb figura: Matthew Epstein.
Az ötlet valóban roppant eredeti: egy fiatalember, aki marketinges szeretne lenni - a google-nél. 
Nézzük először is a linket:
http://googlepleasehire.me/ 
és a videó önéletrajzot:


Feltétlen előnye az eredetiség - a bajszos fickóra biztos mindenki emlékezni fog. Fontos, hogy a vicces videó alatt található két gomb is: az önéletrajz és a kapcsolatba lépés csatornája.
Hátránya talán, hogy a videó kissé hosszú (4.08), és van egy pont, ahol a viccesség kicsit már erőltetett. Ahány embernek megmutattam a linket, annyiféleképpen reagált: a könnyes röhögéstől az "ez a pasi nem százas"  kommentig minden elhangzott... Egy biztos: nem lehet mellette semlegesen elmenni.  
A kérdés csupán a következő: az ismertség önmagában elég az eredményességhez? Látjuk, hogy mindenféle idiótaságnak lehet nagy a nézettsége - érdemes megnézni pl. a youtube-on, hányszor kattintanak rá egy egy őrült videóra. 
Felvennéd a bajszos embert? Vajon a google felvette őt?
Lássuk az eredményességet!
Az alábbi linken a következő információk birtokába juthatunk.
Nem vette fel őt a google, még csak nem is lépett vele kapcsolatba, DE:
  1. Matthew “The Mustache” Epstein megtalálta álmait állását a SigFig nevű cégnél, sőt azt írja, hogy ez bizony jobb döntés volt, mint a google lett volna.
  2. Az álomállást bizony ennek a fogásnak köszönheti, hiszen így figyeltek fel rá
  3. A statisztika: 80 állásinterjú, 400.000 feletti látogatottság az említett linken, 36.000%os növekedés a blogján, 450.000 katt a youtube videóra, 17.000 facebbok likes, 4.500 twitter tweet, 550 LinkedIn request, és több mint 2.000 email, sázmos nyomtatott, online és TV megjelenés. Tudván, hogy egy marketingesnek az ismertség és a kapcsolati tőke megszerzése igen kemény feladat – ez bizony nem semmi…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése